
Panourile fotovoltaice constituie solutii alternative de alimentare cu energie. Autoritatile sprijina instalarea lor si tot mai multi clienti le aleg in diverse proiecte.
Instalare si montaj de panouri fotovoltaice de ultima generatie
Fiecare plan de instalare de panouri fotovoltaice este unic. Un montaj de panouri fotovoltaice implica riscuri pe care echipa noastra le reduce la minim. Regulile de siguranta si sanatate in munca sunt mereu respectate.
Fata de alte firme de montaj de panouri fotovoltaice, noi examinam toate detaliile la montaj. Fiecare electrician de panouri fotovoltaice este atent pentru un montaj cat mai sigur. Urmarim, ca si alte firme de panouri fotovoltaice, sa instalam produse durabile si performante.
Un montaj de panouri fotovoltaice presupune:
Alegerea locului de montaj (pe acoperis, pe terasa sau pe sol)
Montarea de panouri fotovoltaice on grid sau off grid (panourile se fixeaza cu cadre de sustinere si sine)
Alegerea unghiului de inclinare (45de grade, de regula)
Initierea operarii
Configuratia spatiului va influenta major orice instalatie de panouri fotovoltaice.
Tipuri de panouri fotovoltaice pe care le instalam
Tehnicienii nostri monteaza panouri fotovoltaice de calitate, conform specificului spatiului dvs. Iata cateva tipuri:
- Panouri fotovoltaice monocristaline
Aceste panouri sunt fabricate din celule monocristaline (alcatuite dintr-un singur cristal) si din cel mai pur siliciu. Panourile ofera o eficienta de 22-27%, au culoare inchisa si celule cu margini rotunjite.
- Panouri fotovoltaice policristaline
Panourile policristaline sunt compuse din celule policristaline (celule din mai multe cristale de siliciu). Ele au randament de 15-22%, culoare albastra si celule cu taietura patrata.
- Panouri fotovoltaice amorfe
Cu aceste panouri, un substrat de plastic, sticla sau metal este acoperit cu unul sau mai multe straturi subtiri de material fotovoltaic. Aceste panouri sunt usoare, subtiri si au randament 15-22%.
- Panouri fotovoltaice bifaciale
Mai eficiente energetic cu 30% fata de modelele traditionale, aceste panouri absorb radiatiile luminoase pe ambele fete si rezista si 30 de ani.
- Panouri fotovoltaice hibride
Produsele hibride pot pastra constanta temperatura celulelor solare, indiferent de conditii. Panoul hibrid are in spate un sistem de circulare a apei prin tevi de cupru. Temperatura ce se recupereaza din incalzirea celulelor fotovoltaice este dusa pentru incalzirea apei menajere. Panourile produc energie electrica si apa calda menajera simultan.
- Panouri fotovoltaice half-cut/half cell
Cu panourile fotovoltaice half cut/half cell, celulele sunt jumatate din marimea celor folosite in panourile solare cu 60 sau 72 de celule. Design-ul diminueaza pierdierile interne si imbunatateste performanta enegetica. Panourile rezista la umbrire si au risc scazut de puncte fierbinti.
- Panouri fotovoltaice Q-cells
Fiecare celula dintr-un panou fotovoltaic Q-cell are un strat aditional ce reflecta razele solare in sus, pentru o noua utilizare. Utilizarea dubla a radiatiei solare pentru energie electrica face aceste panouri extrem de eficiente si ieftine ca si costuri.
Montaj sisteme panouri fotovoltaice dupa tipul de utilizare
Unul dintre criteriile care diferentiaza sistemele de panouri fotovoltaice este tipul de utilizare a acestora. Va oferim cateva detalii:
- Panouri fotovoltaice cu baterii/ off grid
Aceste sisteme alimenteaza cu energie locuintele din zonele izolate sau amplasate departe de retelele electrice nationale. Aceste sisteme includ panourile fotovoltaice, bateriile solare, regulatoarele de incarcare si invertoarele 12v /24 v/48v, structura de sustinere, controller/ regulator de incarcare si acumulatori. Energia generata se consuma direct si surplusul se poate inmagazina in acumulatori.
- Panouri fotovoltaice cu injectie in retea/on grid
Sistemele fotovoltaice cu injectie in retea permit alimentarea proprietatilor cu energie electrica din surse regenerabile. Excesul de energie generat de kiturile fotovoltaice on-grid cu injectie in retea va intra din nou in reteaua nationala. Cand resursele regenerabile nu sunt posibile (din cauza vremii), energia electrica va fi dusa catre retea.Nu este nevoie de acumulatori solari.
- Panouri fotovoltaice hibride cu cogenerare solara
Aceste panouri includ atat un modul fotovoltaic, cat si un panou solar termal. Produsul final va acoperi doua functii, design-ul sau compact reducand spatiul ocupat si cheltuielile de instalare.
Instalatii sisteme panouri fotovoltaice dupa locul utilizarii
Numeroase tipuri de locatii beneficiaza prin instalarea de panouri fotovoltaice. Iata cateva exemple:
- Panouri fotovoltaice casa/uz casnic
Pentru a afla de cate panouri aveti nevoie pentru resedinta dvs, trebuie sa analizati consumul de energie electrica lunar si nu suprafata casei sau numarul de persoane din casa.
- Panouri fotovoltaice apartament
Se pot instala panouri fotovoltaice si la apartament, dar trebuie avut in vedere ca sunt multe autorizatii necesare. In plus, spatiul disponibil este limitat.
- Panouri fotovoltaice la bloc
La bloc, spatiul ideal pentru panourile fotovoltaice este pe acoperis, orientate spre partea sudica sau estica, in unghi de 30 de grade.
- Panouri fotovoltaice balcon
Pentru balcon, puteti folosi un mini-sistem cu suport cu 4 roti pentru portabilitate.
- Panouri fotovoltaice de putere mare
Panourile cu randament inalt sunt recomandate in locurile cu spatiu redus: terenuri cu expunere solara redusa, acoperisuri, etc.
- Panouri fotovoltaice hala
Pentru hale, recomandam folosirea de trackere solare ce intorc automat panourile catre soare. Astfel, ele vor capta la maxim lumina solara.
- Panouri fotovoltaice industriale
Sistemele fotovoltaice permit adaptarea cu usurinta la orice tip de acoperis comercial sau industrial. Ele sunt din ce in ce mai utilizate la cladiri agricole, fabrici de productie, benzinarii, spitale, scoli, hoteluri, depozite, cladiri de birouri, supermarket-uri, etc.
Service panouri fotovoltaice: verificare, depanare, reparatii
O inspectie anula este necesara pentru toate sistemele de panouri fotovoltaice, dimensiunea instalatiei, tipul sistemului si conditiile de mediu influentand frecventa pentru inspectie. Panourile fotovoltaice trebuie sa fie curatate de praf regulat, iar copacii, vegetatia si obiectele care le umbresc trebuie inlaturate. Tehnicienii intretin bateriile, diagnosticheaza si verifica tensiunea, conexiunile electrice, analizeaza si curata invertorul.